Kahveli Teremyağlı Muhallebi

RenkliDusler

Active member
Kahveli Teremyağlı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı teremyağ
  • 1 tatlı kaşığı nescafe granül kahve
Süsleme için;

  • Benmari yolu eritilmiş bitter çikolata
  • Çilek
Kahveli Teremyağlı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tenceremize teremyağ hariç tüm materyalleri alıyoruz.
  2. Kısık ateşte koyu kıvam alana kadar çırpıcı yardımı ile pişiriyoruz.
  3. Çırpıcı ile karıştıralım ki hiç topak kalmasın.
  4. Çırpıcı biraz güç dönmeye başlayınca çabucak ocağı kapatalım.
  5. Teremyağ ekleyelim yeniden karıştıralım, muhallebimizin sıcağında erisin.
  6. hemen çabucak sıcakken sudan geçirdiğimiz kaselerimize koyalım ve buzdolabında soğumaya bırakalım.
  7. Soğuduktan daha sonra kase kenarlarından yavaşça hava aldırarak aykırı çevirelim, dilerseniz yaptığım benmari metodu süsleme formülü ile süsleyebilirsiniz.
Kahveli Teremyağlı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst