RenkliDusler
Active member
Kakaolu Sade Kek Mermer Kek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- 250g tereyağı yahut margarin
 - 2 su bardağı şeker (200 gram)
 - 5 yumurta
 - 1 çay bardağı süt (120 ml)
 - 2.5 su bardağı un (300 gram)
 - 3 yemek kaşığı kakao
 - 1 paket vanilya
 - 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şeker ve tereyağını beyazlayana dek çırpıp, tek tek yumurtaları ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
 - Akabinde vanilya, kabartma tozu, sütün yarısını da ekleyip unu da ek ettikten daha sonra düzgünce karıştırıyoruz.
 - Olağan kek hamurundan biraz daha sert olacak hamuru.
 - Hamurun yarısını yağlayıp unladığımız kalıba döküyoruz ve ortasını biraz çukurlaştırıyoruz.
 - Başka kalan hamura kakao ve artan sütü de ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
 - Çukurlaştırdığımız yere kakaolu karışımı da döküp kaşıkla karışık desenler verebiliriz.
 - Evvelce ısıttığımız 180 derece fırında 45-50dk denetimli pişiriyoruz. Afiyet olsun ????