RenkliDusler
Active member
Kalan Kurabiye Kekten Magnolia (En Kolay Ve Lezzetli Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 50 gram teremyağ
 - 1 litre süt (5 bardak)
 - 3 yemek kaşığı nişasta
 - 2 yemek kaşığı un
 - 1 yumurta sarısı
 - 1 su bardağı toz şeker
 
- Önceden kalmış ve bayatlamış olan kek yada kurabiye
 - Muz
 
- Çikolata
 - Muz
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bayatlayan kurabiye yada kekimizi bir hoş eziyoruz (Ben kurabiye kullandım) daha sonrasında muzu dilimliyoruz ki kolaylık olsun.
 - Ezdiğimiz kurabiyeyi kolaylık olması açısından kaselerin altına birinci taban olarak yayıyoruz ve muhallebisine geçiyoruz.
 - Bir tencereye teremyağ hariç bütün gereçleri ekliyoruz. Kaynayıp, kıvam alıncaya kadar karıştırıyoruz.
 - Kaynadıktan daha sonra ocaktan alıp içerisine teremyağı ekleyip, bunu eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
 - Sıcak sıcak alt tabanına kek koyduğumuz kaselere 1 kepçe ekliyoruz akabinde muz diziyoruz ve tekrar kurabiye kesimlerini koyuyoruz. Bu süreci kase dolana kadar yenidenlıyoruz.
 - Muhallebinin daima kurabiye parçacıklarının üstüne gelmesine dikkat ediyoruz. İstek ettiğiniz üzere süsledikten daha sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.