Kamu Yayın Kurumu Beyaz Saray'a yakıtları engellemek için dava açıyor

BadılCan

Active member
Kamu yayın şirketi Salı günü Trump yönetimine dava açtı ve yasadışı bir şekilde şirketin şirketinin üç üyesini reddetmeye çalışmakla suçlandı.

Washington'daki ABD Bölge Mahkemesi'ne sunulan davada, medya örgütü Beyaz Saray'ın Pazartesi günü şirketin beş direktöründen üçünü pozisyonlarının iptal edildiğini söylemek için gönderdiğini söyledi. Yönetim işten çıkarmalar için hiçbir gerekçe sunmadı.

Davada, Başkan Trump'ın, yarım asırdan uzun bir süre önce kurulan ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kamu medya kuruluşlarını finanse eden bir vergi mükellefi tarafından kurulan özel şirketler hakkında bir yasa olan kuruluştan yöneticileri işten çıkarmaya yetkili olmadığı ileri sürülmüştür. Dava, Federal Yüksek Mahkemeden atışları engellemesini ve Beyaz Saray'ın yönetişimi veya şirketin işini önlediği geçici bir tedbir kararı almasını istedi.

Şirket yaptığı açıklamada, “Kamu yayın şirketi bir devlet şirketi değil ve yönetim kurulu üyeleri hükümet yetkilileri değil.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “CPB, cumhurbaşkanının otoritesine tabi olan federal bir otorite olmadığından, özel bir şirket olduğundan, bu atışları engellemek için bir dava açtık.”

Mahkeme, Salı öğleden sonra, yönetim kurulu yöneticilerinin yakıtlarının 14 Mayıs'ta yapılan duruşmaya kadar planlandığı bir karar verdi.

Bir açıklamada, medya kuruluşu kararın “kamu medyasının korunmasında ve hukukun üstünlüğünü doğrulamak için ilk adım” olduğunu söyledi.

Kuruluşun yöneticileri başkan tarafından aday gösterilir ve altı yıl Senato tarafından onaylanır. Mevcut yönetim kurulu üyelerinin tümü Başkan Joseph R. Biden Jr.

Beyaz Saray'ın bir temsilcisinin hemen yorumu yoktu.

Dava, her yıl PBS, NPR ve radyo ve televizyon istasyonları gibi kuruluşlar için 500 milyon ABD Doları harcayan Cumhuriyetçi politikacılar ile kamu yayıncılığı şirketi arasındaki en son gerginlik işaretidir.

Cumhuriyetçiler, hükümetin liberal önyargıları olduğuna inandıkları herhangi bir haber programını finanse etmemesi gerektiğini savunuyorlar. NPR genel müdürü Katherine Maher ve PBS genel müdürü Paula Kerger, Mart ayında bir ateşli Kongre duruşması sırasında kuruluşlarını savundu.

Cumhuriyetçiler örgütü onlarca yıldır tehdit ettiler, ancak bu baskı son zamanlarda arttı. Vergi mükelleflerinin vergi parasını ortadan kaldırmak için Kongre'de yasalar getirildi ve Beyaz Saray, yasa koyuculardan ABD'de kamu yayınına yönelik 1 milyar ABD dolarından fazla geri itmelerini istemeyi planlıyor.

Davaya göre, Beyaz Saray'ın e -Mailleri Pazartesi günü Laura G. Ross, Diane Kaplan ve Thomas E. Rothman'ın yönetmenlerine gitti. E -Mail onlara “Başkan Donald J. Trump adına kaldırıldıklarını” bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı personel yardımcısı Trent Morse'nin davasından sonra cumhurbaşkanı yürütme bürosuna gönderilen E -Mail, “Kamu yayıncılığı şirketindeki konumunuzun hemen sona ereceğini söylemek için yazıyorum” diyor. “Hizmetiniz için teşekkürler.”

Bay Trump'ın medya kuruluşunun yönetim kurulunu çağırma çabaları, Cumhuriyetçileri liberal önyargı ile suçlayan Washington kurumlarını yeniden tasarlamaya yönelik agresif yaklaşımını yansıtıyor. Benzer Amerika ve ABD Barış Enstitüsü'nde benzer girişimlerde bulundu ve her ikisi de yasal direnişle geldi.