RenkliDusler
Active member
Kapış Kapış Giden Ispanaklı Kek (Nostaljik Lezzet Rengi İle Sunumu İle) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- 1 tutam ıspanak
 - 1 çay bardağı süt
 - 1 çay bardağı şeker
 - 2 yumurta
 - 1 çay bardağindan bir parmak eksik sıvı yağ
 - 2 çay bardağı un
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilya
 
- 1 paket krem santi
 - 1 su bardağı süt
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Ispanağın yaprak kısımları ayrılır yıkanıp kurulanır.
 - Süt ile bir arada rondodan geçilir. Pürüzsüz bir kıvam alması sağlanır.
 - 2 yumurta şeker ile çırpılır.
 - Üzerine yağ eklenip bir kaç dakika daha çırpılır.
 - Unu, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karıştırmaya devam edilir.
 - 2 dakika daha çırpılır.
 - Hamur yağlanmış unlanmış tart kek kalıbına dökülür.
 - Fırınınızın kek ayarında pişirin. 190 derecede 20 -25 dakika ortalama.
 - Krema için kremşanti ve süt çırpılır.
 - Ilınınca karşıt çevirdiğiniz kekin üzerine krem şantiyi dökün ve istediğiniz üzere süsleyin.Afiyet olsun????????