Karamel Düşü

RenkliDusler

Active member
Karamel Düşü Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;

  • 2 paket krema
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • 2 paket çikolata
Karamel sos için;

  • Toz antep fıstığı
Karamel Düşü Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle pandispanya keki için yumurta beyazlarını farklı bir kapta köpürene kadar çırpalım.
  2. Yumurta sarılarınıda farklı bir kapta şeker ve 3 yemek kaşığı su ile çırpalım. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip çırpalım.
  3. Yumurta beyazlarını da yumurta sarılı olan karışıma yavaş yavaş ekleyip karıştıralım. 26 cm lik kek kalıbının alt tabanına yağlı kağıt serelim. Kenarlarına da yağ sürelim.
  4. Pandispanya hamurunu kalıba yayalım. 160 dereceli fırında yaklaşık 30 dk pişirelim.
  5. 1 bardak süte karamel sostan 1 yemek kaşığı kadar karıştırıp ılıyan kekin üzerine döküp, ıslatılalım.
  6. 2 paket çikolatayı benmari tarzı eritelim.
  7. Kremaları yoğunlaşana kadar bir kapta çırpalım. Üzerine erittiğimiz çikolatayı, teremyağı ve karamel sostan ek ederek karıştıralım. Pandispanya kekimizin üzerine yayalım. 3-4 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
  8. Üzerini karamel sos ve toz antep fıstığı ile süsleyip, servis edelim. Karamel düşü pastamız hazır. Afiyet olsun.
Karamel Düşü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst