Karamel Soslu Tirileçe

celikci

New member
Karamel Soslu Tirileçe Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım fincan su
  • 1 fiske tuz
  • 2 su bardağı un
  • Kabartma tozu ve vanilya
Süt sosu için;

  • 4 bardak süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
Karamel sos için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema
  • Yarım çay bardağı su
Karamel Soslu Tirileçe Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Pandispanya için yumurta ve şeker uygunca çırpılır. Öteki gereçler temalır ve spatula ile karıştırılır. Büyük uzunluk dikdörtgen borcama konur ve fırına verilir.
  2. Bu ortada süt sosu ve karemşanti hazırlanır.
  3. Karamel sos için; şeker tavada eritilir. Tereyağı eklenir, eriyince kremada konularak pişirilir. Kıvamı ayarlamak için biraz sıcak su konur.
  4. Bütün materyaller hazırlanınca hepsi soğuyunca kek süt sosla ıslatılır.
  5. Üzerine kremşanti sürülür ve en son karamel sos dökülerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Not: Malzemeler büyük dikdörtgen borcam içindir.

Karamel Soslu Tirileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst