RenkliDusler
Active member
Karamelli Çikolatalı Muhallebi Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- 3 su bardağı süt
 - 2.5 yemek kaşığı nişasta ( tepeleme hafifçe)
 - 1 adet yumurta sarısı
 - 1 tatlı kaşığı tereyağ
 - 1 paket vanilya
 - 60 gr bitter çikolata
 
- 1 su bardağı toz şeker
 - 1 paket sıvı krema
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencerenin içerisine süt 2. 5 nişasta yumurta sarısını koyup karıştıralım ve kenara alalım.
 - Başka bir küçük tencerenin içerisine bir su bardağı toz şekeri koyup kısık ateşte karamelize olana kadar karıştırmayalım ortada tencereyi sallayalım.
 - Karamelin üzerine sıvı kremayı döküp çabucak karıştıralım (sertleşecek ve topaklanacak hayli olağan ısındıkça eriyecektir.
 - Eriyene kadar ocakta tutun ve karıştırın.
 - Eriyen karameli süt olan karışıma döküp yoğunlaşana kadar daima karıştırarak pişirelim.
 - En son bir tatlı kaşığı tereyağ ve bir paket vanilya ekleyip tereyağın erimesini sağlayın.
 - 3. 5 kepçe kadar başka bir kaba muhallebimizi alalım ve üzerine 60 gr bitter çikolata ek edip erimesini sağlayalım.
 - Kaplarımıza çikolatalı daha sonra karamelli muhallebi koyup oda sıcaklığında 1 saat bekletip buzdolabına alalım büsbütün soğuması için. ????affiyet olsun????.