Kat Kat Pratik Konut Baklavası

celikci

New member
Kat Kat Pratik Konut Baklavası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı oda ısısında margarin
  • Çay kaşığının ucu ile tuz
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 3 su bardağı un
İçi için;

  • 2 su bardağı çekilmiş ceviz
Araları için;

  • Nişasta
Üzeri için;

  • 125 gram eritilmiş margarin
Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker
  • Çeyrek limonun suyu ve kabuğu
Kat Kat Pratik Konut Baklavası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda şerbeti yapalım. Bunun için su ve şekeri uygun bir tencereye alalım ve kaynayınca çeyrek limon sıkıp kabuğunu içine atarak 15 dk daha kaynatalım.
  2. Şerbet bir kenarda soğurken baklavayı hazırlayalım. Bunun için tüm hamur gereçlerini bir kaba alıp karıştıralım. Ununu azar azar eleyerek ekleyelim ve 15 dk dinlendirmeye bırakalım.
  3. Ardından altına ve üzerine bol nişasta döküp dikdörtgen olacak biçimde açalım.
  4. Üzerini tekrar çokça nişastalayıp, sağdan soldan kıvırarak kare yapalım.
  5. yine çokça nişastalayıp, altından üstünden kıvırıp, zarf biçimini verelim ve çokça nişastalayalım.
  6. Dört tarafı katlanıp kare olunca bol nişastalayıp, yine dört köşesinden içe yanlışsız kıvıralım. yine nişastalayıp, yeniden kıvıralım ve yuvarlak bir hamur yapıp bastıralım.
  7. daha sonra hamuru bol nişastayla açıp dikdörtgen yapalım.
  8. Hem sağdan hem soldan iç harcını koyup sağdan ve soldan kıvırarak rulo yapalım.
  9. Ruloları ortadan kesip 2 rulo elde edelim.
  10. Her ruloyu dilediğimiz biçimde kesip yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
  11. Erittiğimiz margarini üzerlerine sürüp önce ısıtılmış fırında 160 derecelik fırında pişirelim.
  12. Fırından çıkınca birinci sıcağı çıkınca soğuk şerbeti dökelim.
Not: Tatlı sıcak,şerbet soğuk olacak!!!. Afiyetler olsun ???? âlâ bayramlar ????????????.

Kat Kat Pratik Mesken Baklavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst