RenkliDusler
Active member
Kemal Paşa Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- 1/2 (yarım) paket kemal paşa tatlısı (Peynirli olandan tercih ettim)
 
- 2 su bardağı şeker
 - 2,5 su bardağı su
 - 2-3 damla limon suyu
 
- 1/2 (yarım) paket kaymak tadında şanti
 - 1 çay bardağı soğuk süt
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Şerbeti hazırlayarak başlayalım. Şeker ve su tencereye alınır.
 - Şeker eriyene kadar karıştırılır.
 - Limon suyu da ek edilip kaynamaya bırakılır.
 - Kaynadıktan 4-5 dk daha sonra kuru tatlılar eklenip orta ateşte daha sonra biraz daha kısık ateşte pişirilir. Yaklaşık 20-25 dk kadar kaynatılır.
 - Paketin üzerinde yazan talimata göre hazırlayabilirsiniz.
 - Orta ara zıt yüz yaparak karıştırılır.
 - Sert bir kaşık kullanmayalım. Aksi takdirde dağılabilirler.
 - Şerbeti çekip yumuşadıkları vakit servis tabağına alınır. Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.
 - Krem şanti ve süt mikserle çırpılır.
 - Sıkma poşetine alınır ve soğuk tatlıların üzerine sıkılır.
 - Dilerseniz dondurma ve kaymakla bir arada servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun ????????miktarları arttırıp hazırlayabilirsiniz.