RenkliDusler
Active member
Keşkül Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 6 su bardağı süt(1 çay bardağı ayrılacak)
 - 1 su bardağı şeker
 - 1 su bardağı badem unu
 - 1 adet yumurta sarısı
 - 1 adet vanilya
 - 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
 - 1 yemek kaşığı pirinç unu
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle süt,şeker,yumurta sarısı,badem unu güzelce karıştırıldıktan daha sonra ocağa alınır.
 - Orta ateşte 10 dakika kaynatılır.
 - Başka bir kasede nişasta,pirinç unu ve vanilya ayırmış olduğumuz 1 çay bardağı sütle güzelce karıştırılır. Bu karışım tencereye eklenir.
 - Bu evrede hiç bırakmadan karıştırmaya devam edelim. Yavaş yavaş yoğunlaşmaya başlarken ocağın altını kısalım. 3-4dakika daha kaynatalım.
 - Sıcakken servis kaselerine alalım.
 - Soğuyunca servis edelim. Badem ununuz yoksa tuzsuz bademi rondodan geçirebilirsiniz.
Afiyet olsun????.
	
Tariflerimi @acemimutfak2022 sayfasından gorebilirsiniz.
Çok yavaşça epey lezzetli bir tanım kesinlikle deneyin.