Kıbrıs Tatlısı

RenkliDusler

Active member
Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağı
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda şerbetimizi hazırlayalım soğuk dökeceğiz.
  2. Bir tencereye şeker ve suyu alalım kaynamaya başlayınca altını kılalım 10 dakika kadar daha kaynatalım. Vanilyayı ekleyip altını kapatalım soğusun.
  3. Keki için yumurta ve şekeri güzelce çırpalım öteki gereçleri de ekleyip karıştıralım.
  4. Yağlanmış kalıba dökelim ve 160 derece fırında 30 dakika pişirelim.
  5. Fırından çıkar çıkmaz şerbeti dökelim soğumaya bırakalım.
  6. Kreması için şanti hariç başka materyalleri muhallebi üzere pişirelim.
  7. çabucak sonrasında krem şantiyi ekleyip blenderla çırpalım.
  8. Kekimizin üzerine düzgünce yayalım.
  9. Üzerine çokça hindistan cevizi serpelim.
  10. 2 -3 saat buzdolabında dinlendirelim. Servis edelim afiyet olsun.
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst