RenkliDusler
Active member
Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Keki için
Not EkleTarifi Yazdır
								Keki için
- 5 tane yumurta
 - 1 çay bardağı toz şeker
 - 1 çay bardağı zeytinyağı
 - 1 su bardağı hindistan cevizi
 - 1 su bardağı çekilmiş ceviz
 - 1.5 su bardağı galeta unu
 - 1 paket kabartma tozu
 
- 1 lt süt
 - 1 çay bardağı şeker
 - 1 su bardağı nişasta
 - 1 vanilya
 - 1 paket krem şanti
 
- 2 su bardağı şeker
 - 2.5 su bardağı su
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti yapalım zira kekin üzerine soğuk şerbet dökülmeli.
 - Tencerede suyu ve şekeri kaynatalım. Kaynayınca altını kısıp 15 dk daha kaynatalım. Hazır olunca soğuması için bekletin.
 - Keki için yumurta ve şekeri yeterlice çırpın.
 - Diğer gereçleri de ekleyip karıştırıyoruz.
 - Yağlanmış tepsiye ekleyip 170 derece de 30 dk pişirin.
 - Fırından çıkarıp soğuk şerbeti üzerine döküyoruz ve dinlendiriyoruz.
 - Muhallebisi için krem şanti hariç öbür materyalleri muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
 - Altını kapatıp krem şantiyi ekleyip çırpıyoruz.
 - Soğuk şerbetli kekin üzerine muhallebiyi döküyoruz.
 - Dilerseniz üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz.
 - En az iki saat buzdolabında bekletiyoruz ve tanımımız hazır oluyor. Herkese afiyet olsun.