Kirazlı Pasta

RenkliDusler

Active member
Kirazlı Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 240 g şeker
  • 300ml sıvı yağ
  • 5 yumurta
  • 4 paket çikolata puding
  • 1 kabartma tozu
İçi için;

  • 680g kavanoz kiraz
  • 2 paket vanilya puding
Kreması için;

  • 500 ml krema
  • 80g pudraşekeri
Kirazlı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Şeker ve yumurtaları bir kabın ortasında 3 dk çırpın. daha sonra öteki materyalleri ekleyin ve 24cm yuvarlak kek kalıbınızda 35dk kekinizi 180 derece fırında a /u ayarda pişirin.
  2. Kekiniz pişince soğumaya bırakın ve ortadan ikiye kesin. Tencerede kirazları, vanilyayı, pudingle birlikte karıştırarak kaynatın ve kenara alın.
  3. Krema için; kremanızı şeker ile bir arada çırpın. Evvel bir dilim kekinizin üzerine kirazlı karışımdan ekleyin. daha sonra biraz krema sürün üzerine öteki kekinizi ekleyin ve geri kalan kremanız ile pastanızı süsleyin.
  4. Üzerine ben çikolata serptim biraz daha krema ve kirazla süsledim. Pastanızı 3 saat yahut bir gece buzdolabında bekletin daha sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kirazlı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst