RenkliDusler
Active member
Kolay Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
Not EkleTarifi Yazdır
								Keki için;
- 4 adet yumurta
 - 1 su bardağı toz şeker
 - 1 su bardağı un
 - 3 yemek kaşığı kakao
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilya
 
- 1 litre süt
 - 7 yemek kaşığı un
 - 1 yumurta sarısı
 - 250 gram labne peyniri
 - 1 paket vanilya
 - 1 su bardağı toz şeker
 
- 2 tatlı kaşığı granül kahve (Nescafe de kullanabilirsiniz 3ü 1 ortada kullanıyorsanız şeker eklemeyin.)
 - 1.5 su bardağı su
 - 4 tatlı kaşığı şeker
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kekimiz için yumurta ve şekeri düzgünce çırpıp birbirine güzelce yediriyoruz. 10 15 dk çırparsanız epeyce daha hoş olur.
 - Ardından un ve kakaoyu ekleyip, bunları da karıştırıyoruz. En son vanilya ve kabartma tozunu ekliyoruz. Şayet büyük borcama yapıyorsanız 2 adet kabartma tozu kullanın.
 - 180 derece fırında denetimli bir biçimde pişiriyoruz. Kreması için labne peyniri ve vanilya hariç tüm materyalleri tencereye alıp kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz.
 - Kaynayıp, yoğunlaşınca ocaktan alıp içerisine labneyi ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
 - Suyun içine kahve ve şekeri ekleyip (Ben pet şişeye koyup, üstünü deliyorum daha kolay oluyor) keki ıslatıyoruz muhallebiyi üstüne yayıyoruz. Üzerine de kakao eliyoruz. Afiyet olsun.