RenkliDusler
Active member
Kremalı Havuçlu Kek Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- 2 adet yumurta
 - 1 çay bardağı toz şeker
 - 1 çay bardağı süt
 - 1 çay bardağından az sıvı yağ
 - 1 pk vanilya
 - 1 kabartma tozu
 - Alabildiği kadar un
 - 1 tatlı kaşığı tarçın
 - 1 çay bardağı ceviz içi
 - 2 orta uzunluk havuç
 
- Yarım su bardağı süt
 - Yarım su bardağı su
 - 1 tatlı kaşığı granül kahve
 - 1 yemek kaşığı şeker
 
- 3 su bardağı süt
 - 1 yemek kaşığı un
 - 1 yemek kaşığı nişasta
 - 4 yemek kaşığı şeker
 - 1 pk vanilya
 - Yarım paket süt kreması
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Kek için yumurta ve şeker çırpılır.
 - sonrasındasında yağ, süt, vanilya ,kabartma tozu ,un eklenerek çırpılır.
 - Son olarak tarçın ceviz ve rendelenmiş havuç eklenerek kaşık ile karıştırılır.
 - Yağlanmış ve un serpilmiş kek kalıbına hamur dökülür.
 - Evvelden ısıtılmış 180 derecedeki fırına koyulur.
 - Kek pişerken kreması hazırlanır. Süt ,un ,nişasta, şeker karıştırılarak ocağa koyulur.
 - Krema kıvam alıp kaynayana kadar karıştırılır.
 - Kaynamaya başladıktan daha sonra altı kısılır.
 - Kısık ateşte 2 dk kaynadıktan daha sonra altı kapatılır.
 - İçine evvel vanilya daha sonra krema temalıp karıştırılır.
 - Keki ıslatmak için süt ,su ,şeker ve kahve ısıtılır.
 - Kahve ve şeker eridikten daha sonra ocağın altı kapatılır.
 - Kek piştikten ve soğuduktan daha sonra hazırlanan karışım ile kek ıslatılır. (kremanın pütürsüz olması isteniyorsa kekin üzerine dökmedilk evvel mikserle çırpılır. )
 - Üzerine krema dökülür istenilen biçimde süslenir. Buzdolabında 2-3 saat dinlenen kek servis edilir. Afiyet olsun.