Kremalı Limonlu Puf Tatlı

RenkliDusler

Active member
Kremalı Limonlu Puf Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı toz fındık yahut badem
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma
Kreması için;

  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 tane limon
Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon
Kremalı Limonlu Puf Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kek için birinci olarak yumurta ve şeker mikserde köpük olana kadar çırpalım akabinde toz fındığı ekleyip, karıştıralım.
  2. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip, karışıma ekleyip, karıştıralım.
  3. Yağladığımız borcama kek harcını ekleyip, evvelinde ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirelim (Sizler kendi fırınınıza göre hareket edin)
  4. Kreması için süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Piştikten daha sonra üzerine streç sinema ile kapatalım soğumaya bırakalım. Krema soğuduktan daha sonra 1 limon kabuğu ve 1 limon suyunu sıkıp kremaya ekleyip mikser ile yüksek periyotta pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
  5. Şerbet için tüm malzemeyi tencereye ekleyip 3 dakika kadar kaynatalım.
  6. Kek pişip oda ısısına geldikten daha sonra soğuyan şerbet kekin heryerini gelecek biçimde dökelim.
  7. En son hazır olan kremayı da kekin üzerine yayalım. Vaktiniz varsa 1 gece buzdolabında dinlendirelim. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun ????.
Kremalı Limonlu Puf Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst