Künefeci

RenkliDusler

Active member
Künefeci Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kadayıf
  • Yarım kg künefe peyniri ben lisan peyniri karışık kullandım
  • 100 gram tereyağ
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Üzeri için

  • İsteğe bağlı ceviz yahut fıstık
Künefeci Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kadayıfı ellerimizde bölük pörçük yapalım ve tavada tereyağ eritelim.
  2. Geniş bir kap ortasında yağı üstüne gezdirelim elimizle her yere bulaştıralım.
  3. Bir modül alıp tepsiye ince bir katman halinde elimizle baskı yaparak yayalım sertleştirelim.
  4. Üstüne peynirimizi eşit olacak biçimde yayalım.
  5. daha sonra tekrar kesim parça alıp üstüne ikinci katı yapalım birebir süreç uygulayın.
  6. Altı düz olan bi tabak ile baskı yapalım düzleyelim baskı yapmak değerli püf noktası diyebilirim ve fırına verelim denetimli alt üst pişirmeye başlayın o ortada şerbeti hazırlayalım.
  7. 3 su bardağı şeker ekleyin limon dilimi 3 su bardağı su kaynayana kadar karıştırıp kaynayınca soğuması için kenara alalım.
  8. Şerbet soğuk tatlı sıcak olmalı fırından çıkan tatlımızın üzerine soğuk olarak şerbeti dökelim. Cosss etmesi gerekiyor????
  9. daha sonra tatlımızı dilimleyelim ben kare dilimler yaptım.
  10. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyin. Afiyet olsun.
Künefeci Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst