Kupda Limonlu Tavuk Göğsü (Mutlaka Denemelisiniz)

RenkliDusler

Active member
Kupda Limonlu Tavuk Göğsü (Mutlaka Denemelisiniz) Tanımı İçin Malzemeler

  • 75 gram tereyağı (Margarin)
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 adet vanilya
Limon sosu için

  • 1,5 yemek kaşığı nişasta (mısır yada buğday farketmez)
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı zerdaçal (İsteğe bağlı)
  • 1 çay bardağı taze sıkılmış limon suyu
  • 1 su bardağı su
Kupda Limonlu Tavuk Göğsü (Mutlaka Denemelisiniz) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle tavuk göğsümüzü hazırlayalım.
  2. Yağı tencereye alıp erimesini bekleyelim. Unu ekleyip bir yandan karıştırarak kavuralım. Kısık ateşte unun kokusu çıkıp yavaşça rengi değişmeye başlayınca sütü ek edelim.
  3. Ardından şekeride ilave edip kaynayıncaya kadar pişirelim.
  4. Altını kapatınca vanilyayı ekleyelim.
  5. Pişen tavuk göğsünü en az 5 dakika kadar mikserle çırpalım. Bu kısım değerli. Kesinlikle çırpmamız gerekiyor.
  6. Kuplara boşatalım.
  7. Limon sosu için gerekli materyaller sos tenceresine temalır.
  8. Ocağın altını açmadan el çırpıcısıyla çırpılır.
  9. Ocağın altı açılıp orta ateşte kaynayıp yoğunlaşıncaya kadar pişirilir.
  10. Ilıyınca muhallebimizin üzerine paylaştırılır.
  11. Buzdolabında bekletilir. Dilediğiniz üzere servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kupda Limonlu Tavuk Göğsü (Mutlaka Denemelisiniz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst