Limon Soslu Baton Kek (Sütsüz Yoğurtsuz)

RenkliDusler

Active member
Limon Soslu Baton Kek (Sütsüz Yoğurtsuz) Tanımı İçin Materyaller

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 limonun suyu
  • Tıpkı limonun rendesi
  • 2 su bardağı un (Eleyerek koymanızı tavsiye ederim)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
Limon sosu için;

  • 1 limonun suyu
  • Tıpkı limonun rendesi
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su
  • Çay kaşığının ucuyla zerdeçal (Sosa parlak sarı rengini vermesi için)
Limon Soslu Baton Kek (Sütsüz Yoğurtsuz) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle şeker ve yumurtayı bembeyaz köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Suyu, sıvı yağı, limon suyuyla rendesini de ekleyip çırpalım.
  3. Akabinde unu, kabartma tozu ve vanilini de ekleyerek bir iki cins çırpalım.
  4. Margarinleyip yavaşça unladığımız baton kalıbımıza kek harcımızı dökelim ve öncesinden ısıttığımız 180 derece fırının alttan ikinci katına koyarak alt-üst ayarda yaklaşık 40 dakika pişirelim. 35. dakikada kürdan testi yapıp bakabilirsiniz.
  5. Kek pişerken limon sosumuzu hazırlayalım. Tüm gereçleri derin küçük bir tencereye alalım ve karıştıralım. Kaynayıp kıvam aldığı vakit ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  6. Kekimiz oda ısısına gelip ılıdığı vakit servis tabağına zıt çevirelim ve limon sosumuzu üzerine gezdirelim.
  7. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Ben limon ve ferah nane yapraklarını tercih ettim. Şimdiden afiyet olsun. Fotoğraflarınızı ve yorumlarını bekliyor olacağım. ????
    ♥
Limon Soslu Baton Kek (Sütsüz Yoğurtsuz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst