RenkliDusler
Active member
Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 3 adet yumurta
 - 1 su bardağı şeker
 - 1 çay bardağı sıvı yağ
 - 1 çay bardağı süt
 - 1 limon suyu
 - 1 limon kabuğu rendesi
 - 1 paket vanilya
 - 1 paket kabartmatozu
 - 1 su bardağı nişasta
 - 2 su bardağı un
 
- 3 yahut 4 limon suyu
 - 120 gram pudra şekeri
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaları ve şekeri derin bir kabın içine alın mikser ile 5 dk çırpın. Rengi açılıp köpürecek.
 - Limon suyunu, rendelenmiş limon kabuğu rendesini ,sütü ve yağı ekleyin yeniden çırpın.
 - Vanilya şekerini ilave edin.
 - Unu,kabartmatozunu ve nişastayı eleyerek ekleyin.özetlemek gerekirse çırpın.
 - Kek kalıbını yağlayın ve kalıbın içine dökün.
 - Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 160 derecede 40. 45 dk pişirin.
 - Kek piştikten daha sonra 10 dk bekleyin kalıptan çıkartın soğumaya bırakın.
 - Pudra şekeri ve limon suyunu karıştırın. Limon suyunu azar azar ekleyin katı olması lazım.
 - Kekin üstüne dökün.Yapıp yiyenlere afiyet olsun. ????????.