Lokanta Metodu Kabak Tatlısı

RenkliDusler

Active member
Lokanta Metodu Kabak Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kilo 800 gram kabak
  • 1 kilo 200 gram toz şeker
  • 1-2 tane çubuk tarçın
  • 2-3 tane karanfil
Üzeri için;

  • Tahin
  • Fındık
  • Kaymak (Tercihinize kalmış)
Lokanta Yöntemi Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kabakları biraz irili olacak biçimde doğrayalım.
  2. Toz şekerin 800 gramını kabakların üzerine dökelim. Tarçın ve karanfili içine atalım ve kapağını kapatalım (Vaktiniz var ise bir gece bekletelim)
  3. Şekerde beklemiş kabaklarımızı kısık ateşte kapağı kapalı pişirelim.
  4. Büsbütün yumuşamaya yakın şekerin 400 gramını dikkatlice karamelize edelim. Karamelize ederken şekerin yanmamasına dikkat edelim.
  5. Karameli yaptıktan daha sonra direk kabakların üzerine dökebilirsiniz ya da biraz su dökerek karameli yumuşatabilirsiniz. İkiside uygundur. Seçim size kalmış.
  6. Bilhassa belirteyim karamelize şekerin üzerine su dökerseniz dikkatli olmalısınız birden buhar çıkıyor fokurduyor, çabucak kapağı direk kapatın. Bu süreç daha sonrası şeker donacaktır daha sonra kaynayınca yine eriyecektir.
  7. Direk kabakların üzerine dökebilirsiniz.
  8. Biraz da karamel şekeri ile kaynattıktan daha sonra tepsimize var ise borcam tepsimize kabakları dizelim ve üzerine şerbetimizi gezdirelim.
  9. 170-180 derecelik evvelinde ısıtılmış fırınımızda üzeri güzelce kızarınca fırından alalım.
  10. Üstü çıtır çıtır, içi lokum üzere kabaklarımız hazır. Üzerine tahin ve fındık kırığı serperek yada kaymakta ek ederek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Lokanta Yolu Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst