RenkliDusler
Active member
Lotus Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için:
Not EkleTarifi Yazdır
								Tabanı için:
- 250 gram lotus bisküvi
 - 80 gram tereyağ
 - 700 gram labne peyniri
 - 1 su bardağı toz şeker
 - 3 tane yumurta
 - 200 ml krema
 - 1 paket vanilya şekeri
 - 2 yemek kaşığı nişasta
 - 1 yemek kaşığı un
 
- Lotus creme
 
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk öne bisküvileri robottan geçiriyoruz.
 - Tereyağını eritip üzerine döküyoruz, bir kaşıkla karıştırıyoruz.
 - Hazırlamış olduğumuz bisküvi karışımını 26 cm lik kalıbın içine bastırarak yerleştiriyoruz ve kremayı hazırlayana kadar buzdolabına koyuyoruz.
 - Bir kapta labneyi ve şekeri mixerle çırpıyoruz.
 - Krema, nişasta, un ve vanilya yı koyup hayli sulandırmadan çırpıyoruz.
 - Yumurtaları tek tek ekleyerek mixerin düşük ayarında çırpıyoruz.
 - Buzdolabından kalıbımızı çıkartıp, bisküvilerin üzerine döküyoruz.
 - Kelepçeli kalıbın kenarlarını aluminyum folyo ile kapatıyoruz.
 - Fırını 175 dereceye ayarlıyoruz.
 - Bir öbür fırın tepsisine su koyup en alt kısmına koyuyoruz.
 - Fırın telini tam ortaya koyup üzerine cheesecake’i koyup bir saate yakın pişiriyoruz.
 - Piştikten daha sonra birinci sıcaklığı gittikten daha sonra lotus kremasını benmari yolu eritip pastanın üzerine döküyoruz.
 - Buzdolabında en az 5 saat bırakıyoruz.