Mesken Üretimi Pastelli

RenkliDusler

Active member
Ev Üretimi Pastelli Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardak şeker
  • 1 su bardak susam
  • 1 su bardak fındık yahut, fıstık, ceviz, badem
  • 2-3 yemek kaşık pekmez
Ev Üretimi Pastelli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce susamları 3-4 dakika yavaşça kavuruyoruz.
  2. Tavamıza şekeri alıyoruz.
  3. Kavurmaya başlıyoruz.
  4. Karemalize olmaya başladığında susamları ek ederek karıştırıyoruz.
  5. Ocağı kapatıp pekmezi, ceviz yahut fıstık, fındık vs. Ek ediyoruz.
  6. Hızlıca karıştırıp yağlı kağıda dökerek üzerine yağlı kağıt koyarak oklava yahut merdaneyle inceltiyoruz.
  7. Soğuyunca kesimlere ayırarak saklama kabına alıyoruz.İstediğimiz biçimde,( kahve yanı, limonata vs) tüketiyoruz.Afiyet olsun ????.
Ev İmali Pastelli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst