RenkliDusler
Active member
Mısır Unu Keki Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta (Oda ısısında)
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından 1 parmak az sıvı yağ
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı mısır unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1,5 su bardağı un
- Ceviz
Not EkleTanımı Yazdır
- Üç adet yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Köpük ve beyaz bir hal aldığında sıvı yağ ve yoğurdu ek edelim yoğurt epey soğuk olmamalı.
- Bir tarafta mısır unu, buğday unu kabartma tozu ve vanilyalı birbirine karıştıralım (Bu süreç kek karışımına daha kolay karışmasını sağlar)
- Bu karışımı ve limon kabuğu rendesini de çırpmış olduğumuz yumurta yumurtaya ek ederek kekimizi söndürmeden bir kaşık yardımı ile karıştıralım.
- Kek kalıbına boşaltıp üzerine ceviz modülleri da ekledikten daha sonra öncesinden ısıttığımız 180 derece fırına verelim pişme mühleti yaklaşık otur yahut kırk dakikadır (Fırına nazaran değişebilir)