Müzede oyun geliştirecekler

GonulYolcusu

Global Mod
Global Mod
Başkent Üniversitesi Yaratıcı Kültür Sanayileri Araştırma ve Uygulama Merkezi(YAKEM), Etimesgut Belediyesi ve Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği(TOGED) iş birliğiyle, 14-15-16 Mayıs tarihlerinde Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nda ‘Türk Tarihi Game Jam’i gerçekleştirecek. Oyun kurucularının 48 saatlik mühlet ve hudutlu bir tema çerçevesinde oyun geliştirmesini hedefleyen yarış formatındaki aktiflik, Türkiye’de birinci kere Türk tarihine özel ve bir müzede yapılan ‘Game Jam’ olacak. Türkiye genelinden 113 kişinin başvurduğu tertipte, iştirakçiler müzedeki eserler ile tarihi olaylar üzerinden ilham alarak Türk tarihinin estetik ve kültürel bileşenlerini deneyimleyecek. Bu tecrübeden ilham alarak yapılacak oyun geliştirme çalışmaları 14 Mayıs 13.00’te başlayıp, 16 Mayıs 11.00’de gerçekleştirilecek ödül merasimine kadar devam edecek. Ödül merasiminde ise heyetin değerlendirmeleri kararı birinciye 20 bin TL, ikinciye 15 bin TL, üçüncüye ise 10 bin TL ödül verilecek.

Oyun dalına girmeyi hedefleyen gençlerin, Türk tarihinden gelen biroldukca kıssayı tanıma ve kullanma fırsatını bulacağını belirten YAKEM Müdürü Ahmet Nedim Tolungüç, Game Jam hakkında şu ayrıntıları verdi:

FİKİR ORTAYA ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ

“Game Jam, oyun kurucularının muhakkak bir müddetyle, mevzu özelinde, hiç orta vermeden ve bulunduğu yeri terk etmeden oyunlarını geliştirmeyi ve bir fikir ortaya çıkarmalarını hedefliyor. Oyunlarda çoklukla tarihi efsaneler, menkıbeler kullanılıyor. Bizde bundan dolayı Etimesgut’ta bulunan Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nda etkinliğimizi gerçekleştireceğiz. Türk tarihine ait oyun fikirlerini tasarlamaları için bu biçimde bir yerde yapıyoruz.

İZLEYİCİLER İÇİN EĞİTİMLER DÜZENLEYECEĞİZ

Türkiye genelinden 113 kişi müracaat bulundu. İştirakçiler 14-15 Mayıs tarihlerinde oyunlarını tasarlayacak. Bu günlerde hem oyunculara birebir vakitte izleyicilere yönelik birtakım eğitimler düzenleyeceğiz. 16 Mayıs’ta da bir ödül merasimi düzenlenecek. Oyuncuların oyunun tamamını bitirmeleri gerekmiyor. Modellemelerini yapmaları, fikri ortaya koymaları birinci başta bizim için kâfi oluyor.”

Kaynak: Hürriyet
 
Üst