RenkliDusler
Active member
Muhallebili İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
Not EkleTarifi Yazdır
		
			
		
		
	
.
Muhallebili İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								Keki için;
- 3 adet yumurta
 - 1 su bardağı şeker
 - 1 su bardağı yoğurt
 - yarım su bardağı sıvı yağ
 - 1 su bardağı un
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1,5 su bardağı irmik
 
- 3 su bardağı şeker
 - 3,5 su bardağı su
 - 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) damla limon suyu
 
- 2,5 su bardağı süt
 - Yarım su bardağı un
 - Yarım su bardağı şeker
 - 1 yemek kaşığı tereyağı
 - 1 paket vanilya
 
- Hindistan cevizi
 
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda şerbetimizi hazırlayalım. Şeker ve suyumuzu tenceremize alalım.
 - Karıştırarak kaynatalım ve limon suyumuzu ekleyelim 5 dakika daha sonra altını kapatalım.
 - Keki için yumurta ve şekerimizi çırpalım.
 - Yoğurt ve sıvı yağımızı ekleyelim çırpalım.
 - Unu ve kabartma tozunu ekleyerek çırpalım ve irmiğimiz ek edelim spatula ile karıştıralım.
 - Yağlanmış kek kalıbımıza dökelim ve öncesinden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst pişirelim.
 - Muhallebi için tereyağ ve vanilya hariç tüm gereçlerimizi tenceremize alalım karıştırarak kaynatalım.
 - Kaynayan muhallebimize tereyağ ve vanilyayı ekleyerek karıştıralım ocaktan alalım.
 - Pişen kekimizin birinci sıcaklığı gittikten daha sonra şerbetimizi üzerine dökelim. (şerbet ılık olmalı. ).
 - Üzerine hazırladığımız muhallebimizi dökelim ve hindistan cevizi serpelim.
 - Buzdolabında 1/2 saat dinlendirelim.
 
	Muhallebili İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı