Muhallebili İrmik Tatlısı

RenkliDusler

Active member
Muhallebili İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı irmik
Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) damla limon suyu
Muhallebili için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
Muhallebili İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda şerbetimizi hazırlayalım. Şeker ve suyumuzu tenceremize alalım.
  2. Karıştırarak kaynatalım ve limon suyumuzu ekleyelim 5 dakika daha sonra altını kapatalım.
  3. Keki için yumurta ve şekerimizi çırpalım.
  4. Yoğurt ve sıvı yağımızı ekleyelim çırpalım.
  5. Unu ve kabartma tozunu ekleyerek çırpalım ve irmiğimiz ek edelim spatula ile karıştıralım.
  6. Yağlanmış kek kalıbımıza dökelim ve öncesinden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst pişirelim.
  7. Muhallebi için tereyağ ve vanilya hariç tüm gereçlerimizi tenceremize alalım karıştırarak kaynatalım.
  8. Kaynayan muhallebimize tereyağ ve vanilyayı ekleyerek karıştıralım ocaktan alalım.
  9. Pişen kekimizin birinci sıcaklığı gittikten daha sonra şerbetimizi üzerine dökelim. (şerbet ılık olmalı. ).
  10. Üzerine hazırladığımız muhallebimizi dökelim ve hindistan cevizi serpelim.
  11. Buzdolabında 1/2 saat dinlendirelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
☺
.

Muhallebili İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst