Nefis Bal Badem Tatlısı

RenkliDusler

Active member
Nefis Bal Badem Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 tereyağ yahut margarin
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  • 2.5 su bardağı şeker
  • 4-5 damla limon
Üzerine bulamak için:

  • 1 çay bardağı irmik
Süslemek için:

  • Toz fıstık
Nefis Bal Badem Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayarak tatlımıza başlayalım.
  2. Şerbeti için uygun bir tencereye suyu ve şekeri alalım.
  3. Kaynamaya başlayınca limonu sıkıp 5-6 dakika daha kaynattıktan daha sonra soğumaya bırakalım.
  4. Artık bal badem tatlımızın hamurunu hazırlamaya başlayabiliriz.
  5. Hamuru için uygun bir kabın içerisine bütün materyalleri alıyoruz.
  6. Ununu ek ederken ele yapışmayan bir hamur kıvamına getiriyoruz.
  7. Elimizle ceviz büyüklüğünde modüller kopararak badem tatlımızı fotoğrafta gördüğünüz üzere hal veriyoruz.
  8. İrmiğe buladıktan daha sonra fırın tepsisine diziyoruz.
  9. Bıçakla üzerine biçim vermek için epeyce derin olmayacak biçimde kesiyoruz.
  10. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece denetimli bir biçimde üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  11. Tatlımızı fırından çıkarıp birinci sıcaklığı gittikten daha sonra düzgünce soğumuş olan şerbetimizi üzerine gezdiriyoruz.
  12. Son olarak da tatlımızın ortalarını fıstık ile süslüyoruz.
Afiyet olsun ????.

Nefis Bal Badem Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst