Nutellalı Cheescake

RenkliDusler

Active member
Nutellalı Cheescake Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 150 gram rondodan geçirilmiş burçak bisküvi
  • 75 gram eritilmiş tereyağı
Dolgusu için;

  • 1 paket krema (200 ml)
  • 4 tepeleme yemek kaşığı nutella
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı benmari usulü eritilmiş nutella
Nutellalı Cheescake Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle 19 cm kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt seriyoruz. Tüm taban gereçlerini bir kasede karıştırıyoruz ve kalıbımıza döküp yayıyoruz.
  2. Üzerini bir bardak ile bastırarak düzeltiyoruz. Tabanı buzdolabında bekletiyoruz.
  3. Dolgusu için öncelikle fırını 170 derecede ısıtalım.
  4. Bir kapta kremayı çırpıyoruz. Kalan gereçleri de ekleyip, pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz. Karışımı buzdolabında beklettiğimiz tabanın üzerine dökelim ve 170 derece fırında pişiriyoruz.
  5. 30 dk üzere bir süre pişmesi için kafidir.
  6. Fırını kapattıktan daha sonra 25 dk içinde bekletin çabucak çıkarmıyoruz.
  7. Fırından çıkardıktan daha sonra soğuması için bir kenarda bekletelim. Buzdolabında bekletmeniz daha düzgün olur lakin bekletemezseniz 1 saat kadar buzdolabında bekletim.
  8. Benmari metodu erittiğiniz nutellayı üzerine döküp kaşıkla yeterlice yedirin. Birazdaha buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz ????.
Nutellalı Cheescake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst