Oklava Tatlısı

celikci

New member
Oklava Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için :

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 50 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 4,5 su bardağı un
Açmak için :

  • 2 buçuk su bardağı nişasta
Araları için :

  • 2 su bardağı ceviz
  • 2 su bardağı fındık
  • Ben ceviz olarak yaptım siz yarısı fındıklı yarısı cevizli yapabilirsiniz
Üzeri için :

  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için :

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Bir ince dilim limon
Üzeri için :

  • Antep fıstığı
Oklava Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamuru için un hariç tüm gereçleri bir kapta karıştırın denetimli bir biçimde unu ekleyelim ve yumuşak bir hamur yoğuralım .
  2. Hamuru 43 bezeye bölelim, 20 dk dinlenmeye bırakalım .
  3. Ardından nişasta sürerek pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
  4. Bezeler bitene kadar devam edelim .
  5. Ardında üç tane bezeyi alalım muhakkak bi büyüklüğe gelene kadar açalım ortasına ceviz serpelim oklava koyalım iki tane ve yavaş yavaş saralım ve büzelim.
  6. Oklavaları tek tek çıkaralım tatlımızı tepsiye dizelim.
  7. Bezeler bitene kadar devam edelim.
  8. Ardından tereyağı ve sıvı yağı karışımı eritip tatlıya dökelim.
  9. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede denetimli bir 40-45 dakikada denetimli bir biçimde pişirelim.
  10. Ardından şerbeti hazır edelim .
  11. Şerbetimiz kaynamaya başlayınca 20 dk tutalım limonu ekleyelim ocaktan alalım 15 dk bekleyelim.
  12. Tatlı soğuk şerbet birinci sıcaklığı 10 – 15 dk çıkmış olacak şerbeti tatlıya verelim mis üzere oldu ????ilk kere yaptım kusursuz oldu bayram tatlısı konuk tatlısı mis üzere afiyetler olsun ????.
Oklava Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst