RenkliDusler
Active member
Orjinal Kazandibi Tatlısı (Tavada) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- 4 su bardağı süt (Organik mümkünse)
 - 4 yemek kaşığı nişasta
 - 1 yemek kaşığı tereyağı
 - 1 paket toz vanilya
 - 1.5 su bardağı şeker
 - 1 yemek kaşığı şeker
 - 2 yemek kaşığı pudra şekeri ( var ise )
 - 1 adet yumurta sarısı
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Tava tereyağı ile yağlanır ocaktan alınır.
 - Şeker ile pudra şekeri tavaya serpilir ve tava buzdolabında soğutulur.
 - Süt, şeker, yumurta sarısı, nişasta, daima karıştırılır.
 - Ocağın ısı durumuna bakılırsa 10-15 yoğunlaşana kadar devam edilir.
 - Ocaktan alınır almaz tereyağı ve vanilya eklenir süratlice karıştırılır.
 - Tava ocağa anılır ve 1-2 dk ısıtılır.
 - Akabinde sıcak biçimdeki hazırladığımız puding tavaya dökülür.
 - 10-15 dk yüksek ateşte tava daima sağ sol ileri geri formunda tabanı değiştirilerek pişirme devam edilir.
 - Ocaktan alınan tatlı soğumaya bırakılır.
 - Üstü folyo yahut streç ile kaplanır buzdolabına alınır.
 - 2-3 saat daha sonra buzdolabından alınıp bıçakla kesilir ve spatula ile tabandan ittirerek servis tabağına karşıt çevirerek servis edilir.