RenkliDusler
Active member
Pastane Yordamı Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- 4 adet yumurta
 - 1,5 su bardağı süt
 - 1,5 çay bardağı sıvı yağ
 - 4 yemek kaşığı kakao
 - 1 su bardağı şeker
 - 2 paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilya
 - 2,5 su bardağı un (Koyarken denetimli olun)
 
- 3 su bardağı süt
 - 7 yemek kaşığı şeker
 - 1 çay bardağı sıvı yağ
 - 3 yemek kaşığı kakao
 
- Beyaz çikolata sosu
 - Toz fıstık yapılışı
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Geniş bir kabın içerisine, evvela yumurtalarımızı kıralım, şekerimizi de ek ederek mikserle 5 dakika kadar çırpalım. Düzgünce köpük köpük olana kadar çırpma sürecine devam edelim.
 - Akabinde öteki materyallerimizi ekleyerek çırpalım keki kıvamında ve akışkan olması gerekiyor fazlaca yavaşça ve de sünger üzere bir kek kıvamı için, dikdörtgen borcamınızı margarin ile yağlayıp kek harcımızı dökelim.
 - 160 derecelik fırında kızarana ve içi çekene kadar pişirelim kekimiz pişsin.
 - Çabucak sosumuzu hazırlayalım orta uzunluk tenceremize sütümüzü, yağımızı, kakaomuzu, şekerimizi ekleyerek karıştırıp ısıtalım.
 - Buradaki en değerli püf noktası, kaynatmadan ısıtmamız şayet kaynatırsanız sos kıvamı alacaktı ötürüsıyla kek sosu çekmeyecektir o yüzden sosu ısıtıp dökmek gerek.
 - Kekimiz piştikten daha sonra fırından çıkarıp birinci sıcaklığı gidene kadar bekletip dilediğimiz büyüklükte keselim.
 - En son, sosumuzu döküp üzerini dilediğiniz üzere süsleyip servise hazır edelim yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun kolay gelsin????