RenkliDusler
Active member
Pastane Şekerparesi (Tam Tutan Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 250 gram teremyağ
 - 1 su bardağı irmik +2 yemek kaşığı ilave
 - 2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı üzeri için ayrılacak)
 - Yarım çay kaşığı kabartma tozu
 - Yarım çay kaşığı karbonat
 - 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
 - 1 paket vanilya
 - Alabildiği kadar un (3-3, 5 su bardağı)
 
- Hamurun 1/3’ü
 - 1 yemek kaşığı kakao
 
- 3.5 su bardağı şeker
 - 4 su bardağı su
 - Çeyrek limon
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbetini hazırlayın.
 - Tencerenin içine su, şeker ve limon suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
 - Kaynadıktan daha sonra kısık ateşte 10 dakika kadar daha tutup ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
 - Tatlının hamuru için tüm materyalleri ( un hariç) derin bir kaba alın ve karıştırın.
 - ondan sonrasında unu yavaş yavaş ek edin.
 - Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
 - Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak şekil verin.
 - Yağlanmış fırın tepsisi üzerine yavaşça aralıklı dizerek üzerine ayırmış olduğunuz yumurta sarısını sürün.
 - Çatalla üstleri çizerek önceden ısıtılmış 180° fırında üstü kızarana kadar pişirin.
 - Pişen şekerpareleri fırından çıkartıp birinci sıcağı geçtikten daha sonra soğuk şerbeti ek edip dinlenmeye bırakın.Afiyet olsun.