Peynirli İrmik Helvası

RenkliDusler

Active member
Peynirli İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram teremyağ
  • 2 su bardağı irmik
  • 3.5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 3 damla limon
  • 300 gr antep peyniri tuzsuz
Üzeri için:

  • Ceviz
  • Fıstık
  • Tarçın
Peynirli İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle 3. 5 su bardağı şeker ve 4 su bardağı suyu kazana alıp kaynamaya bırakıyoruz kaynamaya başlayınca şekerlenmemesi için karıştırıyoruz.
  2. 15 dakika kaynayınca kapatıyoruz ve bir taraftan da teremyağ ile irmiğimizi kavuruyoruz.
  3. Pembeleşince şerbeti ve peynir eklenir güzelce kısığa alınır ve özleşmeye bırakılır.
  4. hemen sonrasında altı kapatılır 10 dakika dinlenir ve servise sunulur şimdiden afiyet olsun. ????.
Bu tanım Teremyağ Lezzet Podyumu yarışına katılmıştır. Sen de katıl ödül kazanma bahtı yakala.

Peynirli İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst