RenkliDusler
Active member
Portakal Soslu Tart Kek Tanımı İçin Materyaller
Kek materyalleri;
Not EkleTanımı Yazdır
		
			
		
		
	
.
Portakal Soslu Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								Kek materyalleri;
- 2 adet yumurta
 - 1 çay bardağı toz şeker
 - 1 çay bardağı süt
 - 1 çay bardağı sıvı yağ
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilya
 - 1,5 çay bardağı un
 - 1 portakal rendesi
 
- 2 su bardağı portakal suyu
 - 1 çay bardağı toz şeker
 - 2 yemek kaşığı nişasta
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Kek yapılışı; Yumurta ve şekeri köpürüp beyaz bir renk alana kadar çırpıyoruz.
 - Süt,sıvı yağ ve portakal kabuğunun rendesini ekleyip çırpıyoruz.
 - Akabinde elenmiş un,kabartma tozu,vanilya ekleyip harcımızı çırpıyoruz.
 - Tart kalıbımızı margarinle yağlayıp kalıba, biraz un ekleyip (tartın yapışmamasını ve kolay çıkmasını sağlıyor) kek harcımızı içine boşaltıp önce ısıtılmış 200 derece fırına atıyoruz.
 - 30-35 dakika pişirelim.
 - Pişen keki fırından çıkarıp soğutuyoruz.
 - Hazırlayacağımızın sosun soğuk keke dökülmesi gerekiyor.
 - Portakal sosu yapılışı; Portakal suyu,toz şekeri,nişastayı tencereye koyup kaynayıncaya kadar uygunca karıştırıyoruz.
 - Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika daha sonra ocakta altını kapatıp,kabuk bağlamaması için ortada karıştırıyoruz.
 - Sosumuz ılıdıktan daha sonra kekin üzerine bir kepçe sayesinde dökebilirsiniz. İstediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
 
	Portakal Soslu Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı