RenkliDusler
Active member
Portakallı Kek Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
								- 6 adet yumurta
 - 300 ml şeker
 - 250 gram tereyağ erimiş soğmuş
 - 2 adet portakal rendesi ufak yeriyle
 - 2 adet portakal suyu
 - 3 yemek kaşığı nişasta
 - 2 su bardağı dolusu un bardağımın ölçüsü 200 ml
 - 1 paket vanilya
 - 1 paket kabartma tozu
 
- Pudra şekeri
 
Not EkleTanımı Yazdır
- Erimiş ve soğumuş olan tereyağ, vanilya ve toz şekeri düzgünce çırpalım.
 - İçerisine yumurtaları ekleyip 5 dk kadar çırpalım.
 - Rendelenmiş portakal kabuğu ve suyunu ekleyip tekrar çırpalım.
 - Nişasta ve unu yavaşça ekleyerek çırpalım.
 - Kabartma tozunu ekleyelim çırpalım.
 - Tereyağ ile yağlanmış kalıba harcı döküp önce ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
 - Kek ılınınca kalıptan çıkartıp uygunca soğuduğunda pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun.