Portakallı Kek

RenkliDusler

Active member
Portakallı Kek Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • 1 portakal kabuğunun rendesi
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2,5 su bardağı un
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri güzelce çırpın.
  2. çabucak sonrasında süt,portakal suyu ve sıvı yağ katın ve yine çırpın .
  3. İçerisine un ,vanilin, kabartma tozunu katıp karıştırın .
  4. Yağlanmış kek kalıbına kek hamurunu dökün .
  5. 190 derece önce ısıtılmış fırında denetimli bir biçimde pişirin.
Deneyenlere afiyet olsun ????.

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst