Portakallı Kek

RenkliDusler

Active member
Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 portakal rendesi ve suyunu kullanıyoruz
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı ucu ile karbonat
  • 1 paket vanilin
  • 2-2,5 su bardağı un
Üzerine serpmek için;

  • Pudra şekeri
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yapılış yumurta ve şekeri mikser ile güzelce çırpıyoruz.
  2. Sırasıyla süt, su, sıvı yağ, unu, kabartma tozu, vanilin ve karbonatı ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz.
  3. En son ceviz, portakal rendesi ve suyunuda ekleyip, kek kalıbını yağlayıp, döküyoruz harcı.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Kek ılınınca üzerine pudra şekeri serpip, servis yapıyoruz afiyet olsun.
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst