Portakallı Kekim

celikci

New member
Portakallı Kekim Tanımı İçin Materyaller

Üstü için (bardak ölçüleri 200ml)

  • 2 adet portakal
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
Hamur için

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket ve vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı mısır nişasta
  • 2 su bardağı un
  • 1 portakalın rendesi ve suyu
  • Yarım su bardağı maden suyu
  • Yarım bardağı sıvı yağ
  • İsteğe göre konserve mandalina
Portakallı Kekim Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Selamlar.Uzun bir ortadan daha sonra yeni bir tarifle çıkıyorum karşınıza.İster portakallı, ister çilek, müz, şeftali. Sizin zevkinize kalmış birşey.Ben bu sefer portakallı yaptım.

  1. Bir tavaya 1 su bardağı su, ¾ su bardağı şekeri ilave edip, ince ince kestiğimiz portakal dilimleri koyup 20-25 dk denetimi biçimde kaynatıyoruz.
  2. Derin bir kaba yumurta ve şekeri kopuk olana kadar çırpalım.
  3. Portakallın kabuğun rendesi birde suyu lazım.
  4. Sıvı yağı ve portakal suyunu ek edelim tekrar çırpalım.
  5. Akabinde maden suyunu koyup karıştırın.
  6. En son öbür geri kalan gereçleri koyup hepsini güzelce karıştırın.
  7. Yuvarlak kek kalıbına kaynattığımız portakal dilimlerini dizin.
  8. Akabinde hamuru üzerine dokun. Dileğe bakılırsa mandalına konserveden hamurun içine yerleştirin yahut ceviz kesimleri.
  9. 180 derece öncesinden ısıtılmış fansız biçimde yarım saat denetimi pişirin.
    Portakallar tadına nazaran tatlı yahut yavaşça acımsı olabilir. Bunu kabuklarını önce soyarsanız önleyebilirsiniz.
    Deneyenlere helal güzel olsun.
    .
Portakallı Kekim Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst