Portakallı Mandalinalı Kek

RenkliDusler

Active member
Portakallı Mandalinalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 1 portakalın suyu ve az bir kabuğunun rendesi
  • 2 adet mandalinanın suyu
  • Ceviz ya da hindistan cevizi (şart değil)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
Portakallı Mandalinalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurtalar ve şeker yeterlice mikser ile düzgünce çırpılır. Yağ eklenip karıştırılır.
  2. Sıcak su, portakal ve mandalina suları da eklenerek çırpılır.
  3. Portakal kabuğu, un ve nişasta karışımının yarısı eklenir spatula ile karıştırılarak kekin ortasında homojen dağılması sağlanır.
  4. Kalan un, vanilya ve kabartma tozu da eklenerek karıştırılmaya devam edilir.
  5. Ceviz eklenir.
  6. Son olarak un toprakları kalmasın diye mikseri epeyce az, bir defa çalıştırdım. (oldukça cırpılmayacak. Eşit dağıldığından eminseniz miksere gerek yoktur. Un eklendikten daha sonra mikserle fazlaca çırpılırsa kek kabarmaz. ).
Portakallı Mandalinalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst