Revani Tatlısı

RenkliDusler

Active member
Revani Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1- 2 damla limon suyu
Revani Tatlısı Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Şerbeti için gereçleri tenceremize alalım. Şeker eriyene kadar karıştıralım şerbetimiz kaynadıktan daha sonra 15 dk kadar kaynatıp soğumaya bırakalım.
  2. Keki için, yumurta ve şekeri yeterlice çırpalım.
  3. Öbür gereçleri de sırasıyla ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  4. En son irmik, un ve kabartma tozunu ek edelim. Spatula ile güzelce karıştıralım.
  5. Kare borcamı yağlayıp tatlımızı dökelim.
  6. Evvelden ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar yaklaşık 30 -35 ek kadar pişirelim.
  7. Fırından çıktıktan 5dk daha sonra ılık şerbeti dökelim.
  8. Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Tatlımız dinlenince daha lezzetli olacaktır. Deneyeceklere afiyet olsun.
 
Üst