Rulo Pasta

RenkliDusler

Active member
Rulo Pasta Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
Krema için:

  • 500 ml süt
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Ortası için;

  • Muz
Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvel kremayı yapıyoruz. Tencereye süt un nişasta ve şeker koyulur ve yoğunlaşana kadar pişirilir.
  2. Biraz fokurdadıktan daha sonra tereyağ ve şekerli vanilin de eklenir ve altı kapatılır.
  3. Üzerinin kabuk tutmaması için üzerine streç sinema kaplanır.
  4. ondan sonrasında soğumaya bırakılır.
  5. Keki için yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  6. daha sonra kabartma tozu ve vanilya de eklenir.
  7. En son un da eklenir ve spatula ile alttan üste karıştırılır.
  8. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülür.
  9. Evvelden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin.
  10. Fırından çıkardıktan daha sonra birinci sıcaklığı geçtikten daha sonra üzerine bir yağlı kağıt koyulur kek aksi çevrilir ve altındaki yağlı kağıt dikkatli bir biçimde çıkartılır.
  11. Kekin kenarlarındaki sert kısımlar kesilir.
  12. Kek ve krema soğuduktan daha sonra sarmaya başlanır.
  13. Kekin üzerine krema sürülür.
  14. Dilimlenmiş muz da sırayla kremanın üzerine dizilir.
  15. sonrasındasında keki dikkatli bir biçimde rulo formunda saralım ve dinlenmesi için buzdolabına koyalım.
  16. 3-4 saat daha sonra kalan kremayı dışına sürelim.
  17. Tırtıllı hamur kesici ile ben biçim verdim ve en son erittiğim çikolata ile süsledim.
  18. Siz istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Deneyecek olanlara kolay gelsin. Afiyet olsun.
Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst