Şam Tatlısı

RenkliDusler

Active member
Şam Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı un
  • 1.5 çay kaşığı karbonat
Şerbet için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 6-7 damla limon suyu
Şam Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel şerbetimiz için suyu ve şekeri ocağa alalım. Kaynayınca limonu da ekleyip 5-6 dakika kaynatalım.
  2. Hamur için birinci vakit içinderda yoğurt ve şeker düzgünce çırpılır.
  3. Üzerine karbonat, un ve irmik eklenip tekrar karıştırılır. (katı bir hamur oluyor).
  4. Büyük uzunluk kare borcama yayılan hamur 25 30 dakika pişirilir. (fırından fırına değişiklik gösterebilir denetimli pişirelim).
  5. Tatlıyı dilimleyip her dilimin üstüne 5-6 tane sefer bıçak vuralımki şerbeti yeterli çeksin.
  6. İlk sıcağı çıkan tatlının üstüne ılık şerbet dökülür.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. ????.
Şam Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst