Şambali Tatlısı

RenkliDusler

Active member
Şambali Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr irmik
  • 1 tatlı kaşığı kabartmatozu
  • 1 su bardağı şeker
  • 250ml süt
Tepsinin tabanına

  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı pekmez sürdüm
Şerbeti için:

  • 2 su bardak su
  • 2,5 su bardak şeker
Üzeri için

  • Badem
Şambali Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bir kabın içerisine tüm gereçleri ek edip karıştırın.
  2. Fırın tepsisinin altını bir fırça yardımı ile yağ ve pekmez sürün.
  3. Ardından şambali tatlısını tepsiye dökün ve üzerini düzleyin.
  4. Pişirmedilk evvel keskin bir bıçak ile tatlınıza vereceğiniz biçimi kesin.
  5. Üzerine bol badem ek edin ve evvelde ısıtılmış fırında 180 derece ayarda üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.
  6. Bu sırada şerbetin hazırlayın şerbeti için küçük bir tencerede su ve şekeri orta ateşte 15 dk kaynatın.
  7. Tatlınız piştikten daha sonra ılımış olan şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün.
  8. Soğuduktan daha sonra servis edin. Afiyet olsun.
Şambali Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst