Şeftalili Cheesecake

RenkliDusler

Active member
Şeftalili Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram tereyağı
  • 330 gram şeker
  • 2 çay kaşığı vanilya özü
  • Bir tutam tuz
  • 4 adet yumurta
  • 400 gram un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 500 gram labne
  • 30 gram mısır nişastası
  • 200 gram krema
  • 1 tatlı kaşığı limon aroması yada limon kabuğu rendesi
  • 480 gram konserve şeftali
Şeftalili Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Fırını 170° alt üst isida ısıtın ve 20×30 cm’lik bir fırın çerçevesini pişirme folyosu ile kaplı yada kelepçeli bir tepsi kullanın.
  2. Hamuru için :.225 gram yumuşak tereyağını 170 gram şeker, 1 tatlı kaşığı vanilya özütü ve tuz ile özetlemek gerekirse karıştırın, 1 yumurta, un ve kabartma tozunu ekleyin ve hamuru hayli kısa bir süre yoğurun. Bunu yapmanın en kolay yolu bir mutfak robotu yahut el mikseri kullanmaktır, fakat elle de yoğurabilirsiniz. Bir daha sonraki kullanıma kadar hamuru bir kenara koyun.
  3. Kremasi için :.Labneyi 160 gram şekerle karıştırın, 3 yumurta, mısır nişastası, krema, 80 gram eritilmiş tereyağı, 1 tatlı kaşığı vanilya özü ve limon kabugu rendesi ekleyin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  4. Hamurun üçte ikisini fırın çerçevesine yerleştirin ve tabana düz ve sıkıca bastırın.
  5. Kapatmak için hamuru kalıbın kenarına biraz daha bastırın.
  6. Labne kremasını kalıba dökün ve üzerini düzeltin.
  7. Şeftalileri süzün, küpler halinde kesin ve kremanın üzerine yayın.
  8. Kalan harcı üstüne yayın ve evvelinde ısıtılmış 170°c fırında altın rengi olana kadar yaklaşık 50 dakika pişirin
  9. . Pişirdikten daha sonra hala sallanabilir, lakin artık sıvı değildir.
  10. Pastayı fırından çıkarın ve büsbütün soğumaya bırakın.
  11. Servis yapmak için soğuk keki küçük modüllere ayırın ve istenirse pudra şekeri serpin.
Şeftalili Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst