Şekerpare Pastane Metodu

RenkliDusler

Active member
Şekerpare Pastane Tarzı Tanımı İçin Gereçler

  • ️2 adet yumurta (1 adedinin sarisi üzeri için)
  • ️125 gram margarin
  • ️1 su bardağı pudra şekeri
  • ️3.5 yemek kaşığı irmik
  • ️1 paket kabartma tozu
  • ️1 paket vanilya
  • ️3.5 – 4 su bardağı un
Şerbeti için;

  • ️3 su bardağı seker
  • ️4 su bardağı su
  • ️10 damla limon suyu
Şekerpare Pastane Yolu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle bir tencereye şeker ve suyu alalım. Şerbetimiz kıvam alınca limon suyu eklenir ve soğumaya bırakılır.
  2. Şekerparelenin hamuru için un hariç tüm gereçler güzelce karıştırılır.
  3. Karıştırılan materyallere yavaş yavaş un eklenir.
  4. Gelelim form vermeye. Ceviz büyüklüğünde kesimler kopartılıp, yavaşça uzunlamasına form verilir. ( yuvarlak da yapabilirsiniz).
  5. Hal verdiğimiz şekerparelerin üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp, çatal ile çizikler atılır.
  6. Evvelce ısıtılmış 180 dereceli fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
  7. Pişen şekerpareler 1-2 dk dışarıda durduktan daha sonra soğuk şerbet dökülür (Dikkat! şekerpare sıcak şerbet soğuk olacak).
  8. Tatlımızı servis ederken ister çekilmiş antep fıstığı ile yada hindistan cevizi ile servis yapılır. Afiyet olsun .
Şekerpare Pastane Adabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst