Şipşak Bisküvili Sütlü Tatlı Tanımı Görüntülü

RenkliDusler

Active member
Şipşak Bisküvili Sütlü Tatlı Tanımı İçin Gereçler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker (180 gram)
  • 3 dolu yemek kaşığı un
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta (buğday ya da mısır)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
  • 12 adet kremalı bisküvi
Çikolata ganajı için:

  • Yarım paket krema (100 ml)
  • 100 gram çikolata (bitter ya da sütlü)
  • 1 çay bardağından biraz eksik modül fındık
Şipşak Bisküvili Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tencereye sütü, şekeri, unu ve nişastayı alarak karışım homojen hale gelinceye kadar karıştıralım.
  2. Akabinde ocağa alarak daima karıştırarak pişirelim.
  3. Kaynayınca ocağı kapatarak içine tereyağı ya da margarini ekleyerek tekrar karıştıralım.
  4. İçerisine böldüğümüz bisküvileri de ekleyerek yeniden karıştıralım.
  5. İçini ıslattığımız uygun bir kaba karışımı alalım.
  6. Üzerini düzelterek oda sıcaklığında soğumaya bırakalım.
  7. Öteki tarafta küçük bir kaba kremayı alarak kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım. daha sonra içine çikolatayı ekleyerek karıştıralım.
  8. Son olarak kesim fındığı da ekleyerek karıştıralım ve soğumaya bırakalım. Az evvel hazırladığımız tatlımız da çikolata ganajımız da oda sıcaklığına gelince bu materyalleri birleştirelim.
  9. Ganajı tatlının üzerine ekleyip dağıtalım ve buzdolabına kaldırarak en az 3-4 saat dinlendirelim.
  10. Dilerseniz akşamdan hazırlayıp sonraki gün de servis edebilirsiniz.
  11. Dinlenen tatlımızı kaşıkla porsiyonlar alarak servis edebilirsiniz.
Çok yavaşça lezzeti şahane bir tatlı oluyor???? bir sefer deneyin daima yapmak isteyeceksiniz???? deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.Bu ve öteki tariflerimin ayrıntılı anlatımlı görüntüleri için sizleri youtube kanalıma beklerim


Şipşak Bisküvili Sütlü Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst