Soğuk Baklava (Tam Kıvam)

RenkliDusler

Active member
Soğuk Baklava (Tam Kıvam) Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için:

  • Bir paket hazır baklava yufkası (25 yaprak ayırıyoruz)
Kat ortalarına:

  • 50 gram margarin
  • 100 ml sıvı yağ
Şerbeti için:

  • 400 ml süt
  • 400 ml su
  • 100 ml krema
  • 400 ml şeker
  • 1 paket vanilin
Kat ortalarına:

  • 200 ml fıstık
  • 100 ml antep fıstığı (rondolanmış)
Üzeri için:

  • 200 gram Küvertür çikolata
Soğuk Baklava (Tam Kıvam) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle sıvı yağı ,margarin eriyene kadar kaynatalım daha sonra yufkamızdan 25 yaprak kadarını ayırıyoruz. Şerbetimize fazla gelir.
  2. Kare borcamı kalan yufkalarımızın üzerine koyup ölçülü bir biçimde kesiyoruz.
  3. 5′ er yaprakları borcama dizip yağımızdan her 5 katta bir üzerine dökelim. Kenarlarından kalan yufkaları orta katlara paylaştırdım.
  4. 10. Kattan itibaren her 10 kat ortasına antep fıstığı ve fıstık kullandım siz ceviz de kullanabilirsiniz borcam düzeyine gelene kadar bunu bu biçimde sırayla ilerlettim.
  5. 200° ayarladığım fanlı fırınımda üzerleri kızarana kadar beklettim.
  6. Tatlımız fırında iken şerbete el atalım su, süt, şeker, krema ve vanilini tencerede karıştırıp ocakta bir taşım kaynattalım ve ılımaya bırakalım (soğuma değil)
  7. Fırından tatlımızı alalım ve onuda ılımanlaşınca üzerine şerbetimizi dökelim 1 saat dinlendikten daha sonra buzdolabına yarım saat misafirliğe gönderelim.
  8. daha sonra soğuyunca üzerine rendelediğimiz çikolatamızı serpelim servise hazır hale gelmiştir afiyetle efenim????????????‍????.
Sizlerin tecrübeleri ve fikirleri benim için hayli kıymetli????.

Soğuk Baklava (Tam Kıvam) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst