Sosyal ağlara sosyalliği geri getirmek için uygulamalar yapay zeka görsellerini deniyor

BadılCan

Active member
Toronto’da serbest çalışan bir fotoğrafçı olan Myuri Thiruna, sık sık Instagram’da paylaşımlar yapıyor ve diğer kullanıcılarla fotoğrafçılık hakkında tartışıyordu. Ancak iki yıl önce sosyal medyanın ve takipçilerin ve trendlerin takip edilmesinin talepleri nedeniyle “tükendiğini” hissettiği için bu işi bıraktığını söyledi.

Daha sonra Temmuz ayında Bayan Thiruna, insanların yapay zekayı kullanarak kendilerinin harika fotoğraflarını çekip bu fotoğrafları başkalarıyla paylaştığı, yalnızca davetle girilebilen yeni bir sosyal ağ olan Can of Soup’u keşfetti. Bu yeteneklerden heyecan duyarak, denizde yüzen bir tek boynuzlu atın üzerinde oturduğunu ve Froot Loops’tan yapılmış bir ceket giydiğini gösteren yapay zeka görüntüleri yarattı.

33 yaşındaki Bayan Thiruna da diğer kullanıcıların paylaşımlarına yorum yaptı, onlarla sohbet etti ve birlikte fotoğraf çektirdi. Artık günde beş saate kadar uygulama aracılığıyla başkalarıyla etkileşimde bulunarak vakit geçirdiğini söyledi.

“Bu uygulama aracılığıyla daha önce tanımadığım pek çok insanla tanıştım ve bu sadece paylaşımda bulunmanın ve beğeni almanın ötesine geçiyor” dedi. “İnsanlarla anlamlı bir bağ kurmak ve onların yaptıklarından ilham almak.”


Sosyal ağ uygulamaları, platformlarını daha sosyal hale getirmek için yapay zekayı görüntüleme özelliklerine entegre etmeye başlıyor. Yıllar geçtikçe Facebook, Instagram ve diğer uygulamalar daha ticari hale geldikçe, yapay zeka görselleri tuhaflık ve eğlenceyi geri getirmenin bir yolunu sunarak kullanıcıların bir zamanlar platformların amacı olan şeyi yeniden keşfetmesine olanak tanıyor: paylaşım ve birbirleriyle etkileşimde bulunma .

Hem büyük sosyal platformlar hem de yeni uygulamalar yapay zeka görüntüleme yeteneklerini entegre ediyor. Geçtiğimiz ay Snapchat, Birleşik Krallık, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki kullanıcıların sıra dışı selfie’ler oluşturmasına olanak tanıyan bir yapay zeka görüntüleme özelliği olan Dreams’i duyurdu. TikTok geçen yıl, selfie’leri çizgi film veya rüya gibi bir karakterin tarzına dönüştürmek için yapay zekayı kullanan birkaç uygulama içi filtreyi tanıttı. Ağustos ayında başlatılan bir sosyal uygulama olan BeFake de yapay zeka özçekimleri ve görselleri üzerinde deneyler yapıyor.

Facebook, Instagram, WhatsApp ve Messenger da Çarşamba günü devreye girdi. Uygulamaların sahibi olan Meta, hizmetlerin artık anında paylaşılabilen fotogerçekçi “çıkartmalar” oluşturmak için yapay zeka araçları sunacağını söyledi. Mevcut görselleri düzenlemek ve yeniden tasarlamak için benzer araçların tanıtılacağını da sözlerine ekledi. Örneğin, bir aile fotoğrafında iki bebeğin üzerine kovboy çizmeleri koymak için bu araçları kullanabilirsiniz.

Meta’nın üretken yapay zekadan sorumlu başkan yardımcısı Ahmad Al-Dahle, “Sohbetlerinizde görseller oluşturabilirsiniz” dedi. Çoğu görüntü oluşturma aracının bir görüntü oluşturması 10 ila 20 saniye sürerken, Meta’nın yeni aracının yalnızca beş saniye sürdüğünü ekledi.

Instagram’ın küresel marka pazarlama lideri olan ve şu anda Silikon Vadisi’nde pazarlama ve marka danışmanı olarak çalışan Sam Saliba, çeşitli uygulamalarda artan sayıda yapay zeka görsel araçlarının “yapay zekanın etkileşimli kullanımının sosyal medyada trend olacağının” altını çizdiğini söyledi. .


Bu trend, yapay zeka görüntülerini, insanların konuşmadan veya yalnızca çevrimiçi bir toplulukta paylaşmadan yapay zeka tarafından oluşturulan görüntüler oluşturmasına olanak tanıyan uygulamalardan daha ileri taşıyor. Bu uygulamalar arasında Remini, Snow ve Wombo’nun yanı sıra insanların Kozmik, Peri Masalı Prensesi ve Anime gibi tarzlarda yapay zeka selfie’leri oluşturmasına olanak tanıyan Lensa AI da vardı. Pazar araştırma firması Apptopia’ya göre bu uygulamalara olan ilgi Aralık ortasında zirveye ulaştı ve o tarihten bu yana indirmeler azaldı.

Wombo’nun kurucusu Ben-Zion Benkhin, pek çok kişinin yalnızca bir “yaratım aracı” olan yapay zeka uygulamalarına bağlı kalmadığını ve kullanıcılara yapımları hakkında birbirleriyle sohbet etme yolu sağlamadığını söyledi.

“Bu uygulamaların tümü çok sınırlı” dedi. Sosyal ağları eklemenin “sizi diğer insanlara bağladığını” söyledi.

Bu anlayış, yapay zeka görüntüleme yeteneklerini sosyalleşme ve paylaşımla birleştiren BeFake gibi yeni uygulamaların geliştirilmesine yardımcı oldu. BeFake, kullanıcılardan her gün farklı bir saatte akıllı telefonlarının ön ve arka kameralarını kullanarak fotoğraf çekmelerini istiyor ve ardından yapay zekanın görüntüyü dönüştürmesine olanak tanıyor.

Kullanıcıların, başkalarının gönderilerini görebilmesi için önce kendi gönderilerini paylaşması gerekir. Konsept, genç kullanıcılar arasında popüler olan fotoğraf paylaşım uygulaması BeReal’den uyarlandı.


Uygulamanın kurucularından Kristen Garcia Dumont, “BeFake insanları yaratıcılıkları aracılığıyla birbirine bağlıyor” dedi. “Bunun her kişi için anlamı benzersiz ve büyüleyicidir ve bunu uygulamada istediğiniz herkesle keşfedebilirsiniz” dedi.

Bayan Dumont ve kurucu ortağı Tracy Lane, BeFake’in ana şirketinin 3 milyon dolar topladığını ve uygulamanın on binlerce kullanıcıya sahip olduğunu söyledi.

California, Burlingame’den bir lise öğrencisi olan 17 yaşındaki Hayley Fligel, bir arkadaşının onu davet etmesinden sonra Temmuz ayında BeFake’i kullanmaya başladığını söyledi. Bu, stresli olan Snapchat, TikTok ve Instagram gibi uygulamalardan farklıdır çünkü “kendi fotoğrafınızı veya videonuzu çekmek istiyorsanız hazırlanmanız, giyinmeniz ve bir şeyler yapmanız veya bir şeyler yapmanız gerekir. iyi vakit geçirmenizi dilerim.” “Çevrenizdeki geçmiş,” dedi.


Kendini Taylor Swift’e benzetmek veya voleybol oynuyormuş gibi göstermek için BeFake’te yapay zekayı kullanabileceğini söyledi; bu da “kim olduğunuzun daha kişisel bir kesitini gösteriyor.” Instagram’da başkalarıyla nadiren etkileşime girse de, arkadaşlarının BeFake’teki gönderilerine yorum yapıyor ve diğer gönderilerden ilham almak için bir “Keşif” akışına göz atıyor.


Mayıs ayında Eric Meier ile birlikte “Can of Soup”u yaratan Gabriel Birnbaum, bunun yaratıcılığı teşvik etmek ve eğlenmekle ilgili olduğunu söyledi. “Arkadaşlarınızla vakit geçirmek için bir uygulama” dedi.

O zamandan beri uygulamada birçok yaratıcı ve sosyal an yaşadığını söyledi. Özellikle, kullanıcıların kendilerini başkası tarafından oluşturulan senaryolarda hayal etmelerine olanak tanıyan “Stir” adlı özellik, platformdaki insanların kendilerini kara deliğin içindeki Einstein’ın yapay zeka görüntüsüne yerleştirdiği dört gönderiden birini oluşturuyor. Örneğin Birnbaum Uzay’ı.

Can of Soup’un finansmanını ve kullanıcı sayısını açıklamayı reddeden Bay Birnbaum, “doğru düzeyde güven ve güvenlik” elde edene ve kullanıcılar içeriğe aşina olana kadar uygulamayı geniş çapta kullanıma sunma planının olmadığını söyledi. yarattıkları fotoğraflar.

Haziran ayından bu yana Can of Soup’u kullanan San Francisco’dan 35 yaşındaki Alex Rosenblatt, “Yaratıcı yönünü ve insanların çalışmalarımı beğenmesini ve etkileşimde bulunmasını seviyorum” dedi. “Bu konudaki etkileşimlerimin çoğu aslında tanımadığım insanlarla oluyor.”

Cade Metz raporlamaya katkıda bulunmuştur.
 
Üst