RenkliDusler
Active member
Sütsüz Enfes Kakaolu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 3 adet yumurta
 - 1 su bardağı şeker
 - 1 su bardağı kola
 - Yarım su bardağı sıvı yağ
 - 2 yemek kaşığı kakao
 - 1 paket vanilya
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 – 1 buçuk bardak un (una nazaran değişiyor)
 
- 1 buçuk su bardağı su
 - 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
 - 2 yemek kaşığı kakao
 - Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaları şeker ve vanilya ile bir arada köpürene kadar çırpıyoruz.
 - Kalan tüm malzemeyi de karışıma ekleyip düzgünce çırpıyoruz.
 - Hazırlanan kek harcını uygun bir pişirme kabına alıp 180 derece evvelinde ısıtılmış fırında denetimli olarak pişiriyoruz.
 - Kekimiz pişerken sos materyallerini de tencerede kaynayana kadar karıştırıp pişiriyoruz.
 - Kekimizi 10-15 dakika kadar soğumaya bıraktıktan daha sonra dilimleyip sıcağı çıkmış sosu üzerine gezdiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.